Appelwijn bestaat al sinds het neolithicum, dus al zo’n 12.000 jaar.

De Ardennen, waar nog volop sporen te vinden zijn van dat eeuwenoude verleden, staan bekend voor hun uitstekende appelteelt.

In de boomgaarden van hoeve Magerotte in Nassogne en in de familieboomgaarden worden traditioneel een vijftiental oude appelsoorten geteeld die van nature bestand zijn tegen veel appelziektes en bovendien bijzonder lekker smaken.

Ze worden aan het einde van de herfst zorgvuldig met de hand geplukt en meteen geperst.

Van dat subtiele sap wordt vervolgens wijn gemaakt door Joël Remy, onze meester-wijnmaker, die nauwlettend toeziet op het respect voor dit delicate en mineraalrijke product.

De wijn die op die manier ontstaat, vertoont een mooi evenwicht tussen zuur en suikers en heeft een uitgesproken smaak met toetsen van bloemen en exotisch fruit.

Hij wordt best gedronken op een temperatuur van 8 tot 10 °C, en is bijzonder lekker bij een charcuterieplank, wat kaas of Ardens varkensvlees.

Jong is de wijn het lekkerst, maar hij kan ook 5 tot 7 jaar bewaard worden.

Jaar: 2014

Blanc de pommes